Bývalého šéfa Crazy-shopov stále vyšetruje polícia

22.07.2012 Bratislava

Bratislava 22. júla (TASR) - Bývalému šéfovi siete predajní Crazy-shop stále hrozí desať rokov väzenia. Ešte v septembri minulého roka ho obvinili z obchodovania s drogami. Tovar v predajniach vydával za darčeky, obsahovali však ľahké drogy.

"V súčasnej dobe naďalej prebieha vyšetrovanie prípadu vykonávaním ďalších potrebných procesných úkonov," povedal pre TASR hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Policajti urobili raziu v jednej z predajní ešte 18. augusta minulého roku. Už vtedy bolo známe, že Crazy-shopy pravdepodobne nie sú celkom v poriadku. Policajti raziu zdôvodnili podozrením, že predávané imitácie aromatických byliniek a kúpeľovej soli obsahujú omamné látky, čo sa neskôr aj potvrdilo. "Kriminalistickým skúmaním sa zistilo, že najmenej jeden druh predávaného tovaru s názvom Sasha obsahuje psychotropnú látku zaradenú do I. skupiny psychotropných látok," informovala vlani žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Sieť predajní s pochybným tovarom bola roztrúsená po celom Slovensku. Okrem Žilinského kraja aj v Bratislavskom, Trnavskom či v Košickom kraji. V prevádzke bol aj internetový obchod, ktorý v súčasnosti nefunguje. O Crazy-shopoch sa začalo v médiách hovoriť asi pred dvoma rokmi. Ich prevádzkovateľ využil legislatívnu dieru a predával tovar, ktorý obsahoval aj ľahké drogy ako mefedron alebo syntetické kanabionidy. Svojich zákazníkov pritom varoval, že tovar je určený výhradne na zberateľské a darčekové účely a jeho konzumácia je zakázaná. Kým politici nové drogy zapísali na zoznam kontrolovaných látok, na predajne si posvietila Slovenská obchodná inšpekcia. Zistila, že v obchodoch chýbal napríklad reklamačný poriadok, na výrobkoch boli uvádzané nepravdivé údaje, chýbal posudok hygienika či návod na použitie.
 

Vyberte región